Cover_digitalt RGB web.jpg

Scandinavian Melancholy

LEIF´s solodebut er full av lengsel med sine fortellinger om tapte drømmer, intimitet,  konservativ kristendom og bi-seksualitet. Bergenseren maler frem det vakre og det såre gjennom sterke poplåter inspirert av mørke technoklubber og norske dalfører.

Etter flere godt mottatte singler og radiolisting med singelen Boys Who Want Love er tidligere Urørtfinalist med bandet Leif & The Future klar med soloalbum.

–  Et av livets paradokser er lengselen etter det du ikke fikk, savnet av det som aldri skjedde. Det kan være helt enkle ting som muligheten til å studere i utlandet eller å lære å spille gitar, men kan også være dypere ting som å finne en kjæreste, få egne barn, eller som meg: utforske egen seksualitet når du er ung. Det er ikke nødvendigvis for sent, men tiden som har gått får du aldri tilbake.

Albumet ble til mellom litteraturstudier og turnéer - i Stockholm, Berlin og i en vinterhage på St. Hanshaugen. Lyden av mørk techno blandet med LEIF´s sterke stemme og distinkte gitarmelodier, gjør ham til en spennende ambassadør for nordisk pop. LEIF gir oss et unikt bilde av hva det vil si å være skandinaver i 2018.

– Jeg mener du kan finne en melankolsk grunntone i mye av kunst og musikk fra Skandinavia. Du finner den hos Grieg og Munch, men også hos Røyksopp, Ace of Base og Knausgård. Selve melankolien er allmenn, men lange mørke vintre inn langs med fjordene kombinert med vissheten om at vi er langt unna sentrum, der det skjer, skaper en særegen skandinavisk melankoli. Denne er full av lengsel og littegrann håp.

– Det var en drøm å jobbe med Daniel Tjäder fra Radio Dept. og Korallreven, to av mine absolutt favorittband. Vi fant tonen umiddelbart og selv om jeg følte meg som en norsk bonde i Stockholm hadde vi flere fantastiske uker i studio. Noe av det skamløse på albumet skal han ha æren for.

Siste årene har LEIF har opparbeidet seg en solid fanskare etter 4 turneer i Tyskland og utallige klubb og festivaljobber (bl.a. Support for Diplo). Sammen med Boys Who Want Love gav han ut en bok med visuelle og litterære remixer av singelen, med bidrag fra bl.a. Edy Poppy og Falck (Betrayal Junkie, NKVO).

Scandinavian Melancholy er hans solodebut og slippes 6. april 2018 på Popklubb. Albumet slippes også som en utstilling med 200 collager av Leif på Instragramkontoen @scandinavian_melancholy med 13,5 K følgere.