Cover LEIF - Breakdown & Burnout v2 medium.jpg

Bio

Leif Haaland vokste opp blant hippie-misjonærer i Canada og på en regntung grusbane i Bergen. Han turnerte med farens gospelkor som 5-åring, ble trommeslager i kirken som 7-åring, reiste rundt i Europa med analogt fotoutstyr som tenåring, oppdaget forfattere som Ingvar Ambjørnsen, Orhan Pamuk og ikke minst Berlins techno-scene i 20-årene; alt dette har vært med å forme Leif og musikken han skaper.

Leif fikk umiddelbar suksess med bandet Leif & The Future i 2011 og fikk høy rotasjon med radio-listing på NRK P3 med låten Let You Go og plass i Urørtfinalen sammen med Kvelertak og Team Me. Året etter slapp bandet debutplaten Songs of Youth og høstet gode anmeldelser med blant annet terningkast 5 i Dagbladet.

Etter gjennombruddet har Leif gjort over 80 konserter i Tyskland og en mengde klubb- og festivaljobber i Norge, bl.a. på Hove, Sommerfesten på Giske, Palmesus og Parken. Høydepunkter har vært support for Diplo under ØyaNatt, og gjest på turné med tyske SEA + AIR, invitert av A-ha´s bookingagent Peter Rieger Konzertagentur. Leifs smittende scenenærvær og hans evne til å skape klubb-stemning nesten uansett omstendighet, førte til booking-deal med tyske Stereopark Agency og tre påfølgende Tysklandsturneer. De siste årene har han jobbet med ny plate sammen med den svenske produsenten Daniel Tjäder (Korallreven, Radio Dept.)  og Bjarne Stensli (Sivert Høyem, Serena Maneesh, Harrys Gym).  

Den Lisboa-baserte artisten lanserte soloprosjektet LEIF i oktober 2015 og slapp et par singler høsten-vinteren 2015-2016 som ble godt mottatt. Debutsingelen Boys Who Want Love ble umiddelbart listet på NRK P13 og forble listet i over et halvt år. Singlene leder opp til albumet Scandinavian Melancholy som slippes 6. april 2018 på labelet Popklubb. Albumet slippes sammen med 200 collager av Leif på Instragramkontoen @scandinavian_melancholy med 13,5 K følgere.

LEIFs musikk kan sammenlignes med Simian Mobile Disco, Neon Indian og The Durutti Column.